Enzýmy Saprona

Mäso
Transglutamináza je prírodný enzým nachádzajúci sa v živočíšnych tkanivách, rastlinách a mikroorganizmoch. Katalyzuje tvorbu väzieb bielkovín a aminokyselín. Vďaka SAPRONA TEXTURE S získavajú mäsové a údenárske výrobky vynikajúcu textúru a trvalú pevnosť. Enzým pomáha minimalizovať kvalitatívne odchýlky hotového výrobku, ktoré vznikajú v dôsledku použitia základného materiálu rôznej kvality (mäso PSE, ASE, RSE, mäso nižšej triedy, mäso s nižším pH). V závislosti od produktu a individuálnej receptúry je možné obmedziť alebo úplne vylúčiť použitie ďalších funkčných prísad, ako sú karagénany, mliečne bielkoviny, sója alebo fosfáty. SAPRONA TEXTURE S zlepšuje štruktúru mäsa, minimalizuje straty pri tepelnej úprave a straty pri porciovaní. Naše funkčné zmesi nevyžadujú vyhlásenie o maximálnom použití.

Mlieko
Transglutamináza je prirodný enzým nachádzajúci sa v živočíšnych tkanivách, rastlinách a mikroorganizmoch.Tento enzým katalyzuje reakciu vytváraním väzieb v proteínoch, čo vedie k premene proteínov a tým k modifikácii textúry, gélovej stability, schopnosti viazať vodu, čo prispieva k zmenám reologických vlastností proteínových produktov.Naše prípravky TG môžete použiť na zlepšenie takých funkčných vlastností vašich produktov, ako je štruktúra, chuť, nutričná hodnota a trvanlivosť. TG môžete použiť vo všetkých druhoch mliečnych výrobkov, napríklad tvaroh, tvaroh, jogurt.

Pekárenstvo
Transglutamináza výraznou mierou podporuje pečenie pekárenských výrobkov. Dodáva im väčší objem a lepšiu konzistenciu. Bez problémov sa dá použiť aj na bezlepkové výrobky.

Morské plody
Z produktov, ktoré sú ako stvorené pre morské plody, stojí za zmienku Saprona Supralin 50, ktorý je prírodnou náhradou fosfátov. Pomáha udržiavať vysokú nutričnú hodnotu. Ba čo viac, ovplyvňuje to aj predĺženie trvanlivosti daného produktu.
Za zmienku stojí aj zložka Saprona Texture S a Supralin 50, ktoré zvyšujú elasticitu a väzbu vody.