Prelomová zelená technológia šetrí čas a energiu pri údení mäsa, rýb a syrov.
Záleží nám na prostredí v ktorom žijeme a osude našej planéty aj pre ďalšie generácie
Energeticky náročná časť spracovania a konzervácie mäsa je proces údenia, počas ktorého tiež vzniká veľké množstvo emisií, ktoré podliehajú kontrole znečisťovania orgánmi životného prostredia.
Riešením je technické, patentované zariadenie (SET pozostávajúci z ionizátora, elektroniky a softvéru), ktorým dokážete znížiť emisie pri údení až o 80 %.
Ďalšími benefitmi sú:
- zachovanie tradičného údenia s aktívnou absorpciou dymu (s ochranou životného prostredia)
- skrátenie doby údenia o 30 až 75 % (výrazná úspora energií)
- zvýšenie výťažnosti HV o cca 4 %
- kontrola hustoty dymu na dosiahnutie vždy rovnakej kvality HV
- odstránenie 98 % sadzí a jemného prachu v údiarni, údenie bez karcinogénov
- bez zvyškového dymu, (po 30 sek. činnosti zariadenia žiadny dym)
- montáž bez nutnosti výmeny existujúcej údiarne a vyvíjača dymu
- zber dát
- súlad s HACCP, automatické protokoly, protokolovanie teplotnej krivky, hlásenie chýb, užívateľské API, neobmedzený čas uchovávania údajov.
Najmodernejšia patentovaná technológiu údenia je založená na jednoduchom princípe:
- Izolátory vytvárajú stabilné vysoké napätie
- Častice dymu sú elektricky nabité
- Ionizovaný dym sa dostane k produktu
- Produkt aktívne absorbuje dym.